Få en personlig og effektiv samtale med din psykoterapeut i Roskilde

Har du en følelse af, at dit liv kører på autopilot? At du ikke selv har kontrol over dit eget liv? Måske er du deprimeret, stresset, sårbar, usikker eller mangler energi og overskud til din hverdag. Uanset hvad du bokser med af udfordringer, så bør du ikke stå alene med tingene men reagere hurtigt på dem, før det kan gå galt. Du kan få hjælp til dine problemer via psykoterapi. Her kan du vha. gestaltterapi opnå en større selvindsigt, som i hovedtræk er en nærværende og personlig terapiform. Gestaltterapi har grundlæggende fokus på individuel samtaleterapi, men parterapi er også en mulighed. Få den rette hjælp fra din psykoterapeut roskilde.

Hvad kan jeg bruge psykoterapi til?

De fleste mennesker går igennem følelsesmæssige problemer i livet, som kan være svært at håndtere selv eller snakke med familie eller venner om det. Derfor er der hjælp at hente udefra vha. behandlingsformen psykoterapi eller samtaleterapi. Ofte er man ikke bevidst om sine følelser, tanker eller reaktionsmønstre, hvilket terapien kan hjælpe dig med. Måske har du svært ved at udtrykke glæde, er konstant nedtrykt eller have tendens til at blive meget vred og ende ud i flere konflikter. Måske har du været igennem en alvorlig sygdom, skilsmisse eller fyring, som har sat spor af uro, bekymringer, søvnproblemer mm. hos dig. Du kan være bange for nær kontakt med andre mennesker, have problemer med relationer eller have haft en problematisk barndom, der stadig plager dig. Det kan altså være psykiske problemer som depression, angst, stress, svigt, sorg, tab osv., som du kæmper med i livet. Med psykoterapi får du personlig hjælp til at forstå dine problemer og bearbejde negative livsoplevelser.

Gestaltterapi – fokus på en nærværende samtale

Med psykoterapi kan man anvende forskellige former eller metoder for behandling. I Roskilde kan du modtage en særlig behandlingsform ved navn gestaltterapi, som gennem en eksistentiel og nærværende samtaleform tager udgangspunkt i dit liv her og nu. Her bliver der snakket om dine valg i livet, dine mønstre, dine forventninger, dine behov og værdier. Du bliver sat til at udforske og arbejde med dine problemer og svære oplevelser i livet. Du får ikke mindst støtte til at se livet som en række muligheder for at opnå en positiv tilgang til tingene. Du og din stemme er i centrum for behandlingssamtalen, hvorfor gestaltterapi grundlæggende tager udgangspunkt i en individuel terapi, men er også muligt til parterapi. Med gestaltterapi er der altså tale om det overordnede menneskesyn, hvor psykoterapeutens mål at skabe et trygt og tillidsfuldt rum for at finde frem til dit sande jeg. Den individuelle samtale skal hjælpe dig med at opdage og integrere dine ressourcer og genfinde troen på dig selv. Få derfor den rette hjælp med gestaltterapi i Roskilde.