Guide: Sådan kan en fysioterapeut afhjælpe dine gener

Har du ondt i led, muskler eller en anden del af kroppens bevægeapparat? For så bør du lægge vejen forbi en fysioterapeut, som for det første kan hjælpe med at afklare, hvad dine gener skyldes. Og som for det andet kan behandle dig – og give tips med på vejen om, hvordan du forebygger smerter i fremtiden. Flere steder i Nordsjælland, bl.a. ved Vedbæk og Holte, finder du en god fysioterapeut.

Har du akut behov for behandling af en sportsskade? Find en fysioterapeut

Hvad kan en fysioterapeut konkret hjælpe med? De kan fx hjælpe med akutte skader opstået ved en pludselig overbelastning eller fejlstilling af et led, der kræver behandling hurtigst muligt. Ofte vil det være sportsskader, hvor især eliteudøvere af en sportsgren ofte må lægge vejen forbi en kyndig fysioterapeut for at komme ovenpå igen, efter en skade satte en midlertidig stopper for træningen.

Smerter som følge af dårlig arbejdspositur eller slid over lang tid?

Skader opstået over længere tid, fx skader som følge af dårlig arbejdspositur, er alle fysioterapeuter selvfølgelig også rustet til at hjælpe med. Har du hold i nakken, der ikke går væk, efter at have siddet foroverbøjet ved dit skrivebord hver dag i lang tid? Har du gigtsmerter efter et langt arbejdsliv med fysisk krævende arbejde? Eller har du slemme fodsmerter, fordi du går i dårlig sko? De hjælper dig.

Visse fysioterapeuter tilbyder akupunktur til afhjælpning af smerter

Ved visse fysioterapeuter kan du få akupunktur, hvilket nogle folk med smerter finder lindrende. Af akupunkturs andre virkninger kan øget blodcirkulation og vævsheling nævnes, hvilket sætter skub i den proces, der hedder rekonvalescens – dér hvor patienten kommer ovenpå igen efter en tid med skader. Ønsker du at prøve en anden behandlingsform end gængs fysioterapi, så vælg akupunktur.

Hvorfor leve med smerter, hvis du kan blive smertefri? Prøv lykken hos en fysioterapeut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *